Bel een ervaren letselschade specialist in uw regio

phone0800 5550400 (gratis)

Hoofdpijn na een ongeval

Eén van de mogelijke klachten van een whiplash kan hoofdpijn zijn. Bij hoofdpijn na een ongeval wordt er onderscheid gemaakt tussen mensen die pijnklachten hebben voor korte periode en mensen die de pijnklachten behouden voor langer dan drie maanden. Zij vallen in de chronische groep.

De huisarts zal in beide gevallen in eerste instantie pijnbestrijders en spierverslappers voorschrijven. Deze pillen in combinatie met ergo- en/of fysiotherapie zal voor een groot deel van de mensen zorgen voor het verdwijnen van de klachten van hoofdpijn na een ongeval. Bij de mensen met chronische pijnklachten zal vervolgens gezocht moeten worden naar langdurige therapie en behandeling.

Tips om hoofdpijnklachten te beperken

  • Rustig doorgaan: bij spanningshoofdpijn kunt u het beste gewoon doen wat u moet doen, maar in een rustiger tempo.
  • Vroeg naar bed met het licht uit: als u last heeft van migraine kunt u het beste meteen naar bed gaan met het licht uit; van doorwerken wordt de pijn vaak alleen maar erger.
  • Zetpil en dé pil: als u hoofdpijn voelt opkomen kunt u het beste zo snel mogelijk een pijnstiller innemen, het liefst in de vorm van een zetpil. Als de hoofdpijn regelmatig samengaat met de menstruatiecyclus kunt u ervoor kiezen om de pil door te slikken.

Geen pillen en geen koffie: als u veel koffie per dag drinkt (vijf of meer koppen) en elke week meer dan drie dagen pijnstillers slikt, kan het zijn dat dit de klachten veroorzaakt. U kunt het beste hier direct mee stoppen. Houd er wel rekening mee dat u hier dan twee tot drie weken erg ziek van kan zijn.

Bel gratis:

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg