Bel een ervaren letselschade specialist in uw regio

phone0800 5550400 (gratis)

Kettingbotsing

Tegenwoordig heeft men in het verkeer vaak haast, tijdnood en zijn er tijdens de spitsuren verbazingwekkend veel files. Juist in deze situaties ontstaat er makkelijk een kettingbotsing. Bij een kettingbotsing zijn meerdere, soms wel tientallen, voertuigen betrokken.

Vaak is er voornamelijk veel blikschade. Daarnaast lopen bestuurders die hierbij betrokken zijn regelmatig whiplashklachten op. Een whiplash ontstaat door een plotsklapse slingerbeweging van het hoofd en de nek, ten opzichte van het bovenlichaam. Naast het feit dat deze klachten soms pas na enkele uren of dagen verschijnen, is een whiplash ook niet gemakkelijk aan te tonen. Hierdoor wordt het letsel niet altijd meteen opgemerkt of herkend.

Aansprakelijkheid

Over het algemeen is de bestuurder van de auto die bij een andere auto achterop rijdt aansprakelijk, omdat hij of zij onvoldoende afstand hield. Dit is echter niet het geval als de achteroprijder niets te verwijten valt.

Het kan ook het geval zijn dat er meerdere mensen aansprakelijk worden gehouden. Door de grote hoeveelheid betrokkenen bij een kettingbotsing kan het lastig aan te tonen zijn dat u zelf geen schuld heeft. Aangezien het vaak gecompliceerd kan zijn om te bewijzen dat u geen schuld heeft, is het verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen. Neem daarvoor nu contact met ons op.

Bel gratis:

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg