Bel een ervaren letselschade specialist in uw regio

phone0800 5550400 (gratis)

Pijn in hoofd en nek

Na een ongeval kunt u last hebben van whiplashklachten. De meest voorkomende klacht is een pijnlijke, vaak stijve, nek. Ook kunt u pijn in hoofd en nek ervaren.

Het kan voorkomen dat de klachten pas na enkele dagen of weken ontstaan. De klachten kunnen daarna ook toenemen in ernst. De pijn in hoofd en nek kan dan dermate toegenomen zijn dat u niet meer normaal kunt functioneren.

Behandeling

Soms schrijven artsen een halskraag voor bij nekpijn. Deze kan ervoor zorgen dat de nek minder belast wordt, zodat de pijn afneemt. Het effect op lange termijn is niet duidelijk aangetoond, dus u kunt zich hierbij het best laten adviseren door een arts of fysiotherapeut. Een halskraag mag u in ieder geval niet te lang dragen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de spieren in uw nek slap worden, wat kan leiden tot een blijvende bewegingsbeperking.

Ook een chiropracticus, fysiotherapie en andere therapieën kunnen ervoor zorgen dat de klachten afnemen. Hierbij kunt u de spieren van uw schouders, nek en rug sterker maken, zodat u weer meer kunt. Om ervoor te zorgen dat u niet méér klachten krijgt, kunt u deze oefeningen het beste doen onder begeleiding van een therapeut.

Bel gratis:

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg