Bel een ervaren letselschade specialist in uw regio

phone0800 5550400 (gratis)

Wat is een whiplash precies?

Een whiplash ontstaat door een plotselinge, snelle beweging van het hoofd en de nek ten opzichte van de romp. Hierdoor kan een nekverstuiking ontstaan, ook wel whiplashletsel genoemd.

Het woord whiplash betekent letterlijk ‘zweepslag’. De heftige achterwaartse en voorwaartse beweging van het hoofd waarvan bij een whiplash sprake is, heeft veelal beschadiging in en rondom de cervicale wervelkolom tot gevolg. Dit letsel uit zich in voornamelijk hoofd-, nek- en schouderpijn.

Heeft u kort na een ongeval een stijf gevoel in uw nek, en ontwikkelen deze klachten zich in de dagen en weken daarna tot een hinderlijke pijn? Dan kan er sprake zijn van een whiplash. Naast nekklachten behoren ook schouderklachten (uitstralend naar de nek en rug), hoofdpijn, duizeligheid en geheugen- en concentratiestoornissen over het algemeen tot het klachtenpatroon. De ontwikkeling van klachten bij een whiplash verloopt voor iedere patiënt verschillend, evenals het herstel. De één herstelt zich na enkele dagen, de ander is weken, soms maanden en zelfs jaren uit de roulatie. Om en nabij de 20% zal blijvende klachten en beperkingen houden.

Symptomen van whiplashletsel

Een whiplash is niet één specifieke aandoening, maar een verzamelnaam voor meerdere klachten en symptomen. Onder de symptomen vallen, naast nekklachten, onder andere:

Pijn in hoofd en nek
• Stijfheid in de nek
Hoofdpijn
• Ondefinieerbare pijnen in rug en ledematen
• Ernstige problemen met de concentratie
Vergeetachtigheid
Stemmingswisselingen
Vermoeidheid
• Tintelen in de vingers
• Oorsuizingen (tinnitus)

Heeft u last van één of meerdere klachten uit dit rijtje? Verdwijnen de klachten niet en begint u zich zorgen te maken? Als u een whiplash vermoedt is het raadzaam binnen 48 uur een arts naar uw letsel te laten kijken, liefst direct na het ongeval. Ook is het raadzaaam zo snel mogelijk contact op te nemen met een letselschadespecialist. Via ons netwerk kunt u geheel vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken met de dichtstbijzijnde whiplashspecialist bij u in de buurt.

Bel gratis:

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg